Kúpou bielej pastelky dnes možno podporiť nevidiacich

23.09.2009 Prešov

Kúpou odznaku v tvare bielej pastelky, ktorý v sto mestách ponúka približne 3000 dobrovoľníkov, možno dnes podporiť nevidiacich.
Predaj tohto symbolického odznaku sa realizuje v rámci 8. ročníka celoslovenskej verejnej zbierky Biela pastelka, ktorá sa pravidelne koná od 1. augusta do 31. decembra.
Počas dňa sa v krajských mestách uskutočnia sprievodné podujatia, ktorých cieľom je priblížiť každodenný život nevidiacich ľudí. \"Návštevníci budú mať možnosť osobne sa zoznámiť s problematikou nevidiacich a slabozrakých ľudí, vyskúšať si rôzne kompenzačné pomôcky ako napr. hovoriace hodiny alebo váhu, naučiť sa chodiť s bielou palicou alebo si napísať svoje meno v Braillovom písme, \" povedal predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) Ján Furkas. Výnos zbierky je určený na špecializované sociálne poradenstvo a na realizáciu kurzov, pomocou ktorých nevidiaci a slabozrakí ľudia získavajú zručnosti nevyhnutné pre každodenný život. Do zbierky ľudia môžu prispieť kúpou odznaku, vkladom na špeciálny účet, prípadne jednoduchým zaslaním prázdnej sms správy na číslo 820. Cena takejto správy je 1 euro (30,126 Sk).
 

Vyberte región